رنگها و نام دقیق آن ها
هر کدام از رنگها به چه نام خوانده می شود؟
رنگها و نام دقیق آن ها در بین افراد یک جامعه متفاوت می باشد و اکثرا نام دقیق آن ها را نمی دانند. آیا تا به حال به این مشکل برخورد کرده اید که یک رنگ را با دو نام متفاوت شنیده باشید؟ برای پاسخ به این سوال باید از رنگها و نحوه شکل گیری آنها شناخت داشته باشید.
در هفته های گذشته در چندین مطلب نویسنده های فروشگاه اینترنتی دکوداریس ،راجع به رنگها در دکوراسیون داخلی توضیحات کاملی که بیشتر شامل روانشناسی، باید و نباید استفاده از رنگها و … بوده برای شما همراهان ارائه کرده اند اما امروز قصد داریم در این مقاله تعدادی از رنگها را با نام دقیق به شما معرفی کنیم.
تأثیرات روانی رنگ در انسان
شاید برای خیلی از افراد رنگ ها تنوع زیادی ندارند و از نظرشان تنها زرد داریم نه طیف وسیعی از زرد که هر کدام می تواند مفهومی متفاوت را به نمایش بگذارد! اما طیف گسترده از هر رنگی در بیان کلی و کارشناسی در شرایط مختلف معنایی متفاوت القا می کند که قطعا بر روح و روان یک جامعه اثر گذار خواهد بود. پس هم اسم آن و هم مفهوم درونی آن از اهمیت برخوردار است.
شاید در نگاهی عمیق تر باید بگوییم دانش روانشناسی رنگ ها می تواند برای اثر گذاری بر افراد مهم باشد. اینکه کدام رنگ در چه تبلیغی استفاده شود تا مفهوم تبلیغ را برساند، دقیقا منظور این است. درجات مختلف قرمز به سمت سفید تا سیاه می تواند قدرت این رنگ را بگیرد پس این درجات اینجا اهمیت پیدا می کند.
شناخت دو دسته رنگ
برای شناخت رنگها و نام دقیق آن ها نیاز به شناخت این دسته از رنگها دارید. در کل ۲ دسته رنگ داریم که هر کدام زیر مجموعه های زیادی دارند که پایین تر اندکی راجع به هر کدام شرح می دهیم.
۱ – آکروماتیک
یا به اصطلاح بی رنگ مثل سفید – سیاه و خاکستری که از ترکیب سیاه و سفید به دست می آید.
ترکیب هر رنگی با این دسته طیف وسیعی از رنگ را ایجاد می کند که یا بی رمق و ملایم است که با سفید ترکیب می شود ( و در اصطلاح کدر شده) یا تیره است که با سیاه ترکیب شده است.
در نمونه تصویری رنگ قرمز را در دو طیف تا سفید و سیاه رساندیم.
استفاده از رنگهای آکروماتیک ( سفید و سیاه ) که البته به عنوان رنگ محسوب نمی شوند و فقط در اصطلاح عامه رنگ می نامند می تواند جلوه رنگهای دیگر را متفاوت کند.
رنگها در صفحه سفید خاموش و تیره نشان داده می شود و کوچکتر به نظر می رسد و برعکس در صفحه سیاه از درخشش بالایی برخوردار می شوند و بزرگتر دیده می شود. در تصویر زیر رنگ قرمز در دو طرف مساوی است و دارای دو کادر سفید و سیاه می باشد، و به خوبی تفاوت آن در این دو زمینه نمایان است. و همانطور که گفته شد در کادر سیاه بزرگتر و درخشان تر از کادر سفید دیده می شود.
برای مطالعه بیشتر مطلب ” قدرتمند ترین رنگ در دکوراسیون” را بخوانید.
۲- کروماتیک
که با اصطلاح رنگی شناخته می شود و شامل همه رنگها در چرخه رنگ است و در ادامه به طور کامل این چرخه رنگ را برای شما شرح می دهیم. این چرخه شامل سه دسته رنگی است، دسته اول رنگهای اصلی یا اولیه، دسته دوم رنگهای دوم یا ثانویه و دسته سوم رنگهای فرعی یا ثالث است.
۱- رنگ اصلی – رنگها و نام دقیق آن
سه رنگ اصلی زرد – قرمز – آبی که همه رنگهای چرخه رنگ از این سه رنگ به وجود می آیند.
۲- رنگهای درجه دو
از ترکیب رنگهای اصلی با هم رنگهای درجه دوم یا مکمل با نام نارنجی ( میانه ) – سبز ( میانه ) – بنفش ( میانه ) به وجود می آیند.
اگر مقادیر رنگها زیاد یا کم شود رنگ به دست آمده نزدیک به رنگی که حجم بیشتری از آن استفاده شده است می شود. به طور مثال ترکیب قرمز و آبی رنگ بنفش می شود که به بنفش میانه می شناسیم اگر مقدار آبی بیشتر باشد بنفش آبی و اگر مقدار قرمز در این ترکیب بیشتر باشد بنفش قرمز می نامیم.
در ترکیب های زیر رنگ های میانه در وسط قرار گرفته است و در دوطرف آن ها را به رنگهای سازنده آن نزدیک کرده ایم.
آبی + زرد = سبز
سبز آبی ترکیب رنگ آبی بیشتر+ زرد کمتر
سبز زرد ترکیب رنگ زرد بیشتر + آبی کمتر
قرمز + زرد = نارنجی
نارنجی زرد ترکیب رنگ زرد بیشتر + قرمز کمتر
نارنجی قرمز ترکیب رنگ قرمز بیشتر + زرد کمتر
قرمز + آبی = بنفش
بنفش قرمز ترکیب رنگ قرمز بیشتر + آبی کمتر
بنفش آبی ترکیب رنگ آبی بیشتر + قرمز کمتر
۳- رنگهای فرعی – رنگها و نام دقیق آن ها
هم از ترکیب رنگ اصلی با مکمل خود به دست می آید. که شامل طیف رنگهای اکر و خنثی هستند که کدر یا به اصطلاح چرک به نظر می آیند.
با کم و زیاد کردن این مقادیر با یکدیگر رنگها تیره و روشن شده و متفاوت می شود.
قهوه ای از ترکیب سبز + قرمز به دست می آید.
سبز زیتونی از ترکیب نارنجی + آبی به دست می آید.
ارغوانی تیره از ترکیب بنفش + زرد به دست می آید.
رنگها و نام دقیق آن
در این قسمت رنگهای اصلی و رنگهای درجه دو را با ترکیب سفید و سیاه با نامی که در جامعه شناخته می شود را برای شما قرار داده ایم. توجه کنید اسم رنگ را به ترتیب از سمت راست تصویر نام بردیم.
رنگ آبی
آبی آسمانی – آبی اصلی ( کبالت ) – آبی ملوانی ( سرمه ای )
رنگ قرمز
صورتی – قرمز اصلی – زرشکی
رنگ زرد
لیمویی – زرد اصلی – سبز لجنی
رنگ سبز میانه
نعنایی – سبز میانه – سبز یشمی
رنگ نارنجی میانه
گلبهی – نارنجی میانه – قهوه ای (عبایی )
رنگ بنفش میانه
یاسی – بنفش میانه – بنفش بادمجانی
رنگها و معروف ترین نام آن ها
طیف گسترده رنگها در کنار هم در تصویر زیر با نام آنها را می توانید مشاهده کنید. همه این رنگها درجات متنوعی دارند که با یکی از رنگ های طبیعت همخوانی داشته و به آن نام شهرت دارند. گاهی رنگی به اسم یک فرد شهرت پیدا کرده است.
بعضی از رنگها ممکن است با چند نام شناخته شود اما سعی کردیم در این جمع بندی معروف ترین نام آنها را بیان کنیم.
کد CMYK رنگها در چاپ
اگر شما هم مثل من با چاپ سر و کار دارید به کد بعضی از رنگهای پرکاربرد در برنامه فتوشاپ احتیاج دارید. این شما و این کد ۱۰ تا از رنگ های پرکاربرد برای چاپ!
کد رنگ زرد
c = 0
M = 15
y = 100
k = 0
کد رنگ نارنجی پرتقالی
c = 0
M = 40
y = 100
k = 0
کد رنگ قرمز وینستونی
c = 0
M = 100
y = 100
k = 3
کد رنگ بنفش قرمز
c = 45
M = 100
y = 25
k = 70
کد رنگ دقیق آبی فیروزه ای
c = 83
M = 20
y = 0
k = 0
کد رنگ نسکافه ای
c = 23
M = 33
y = 56
k = 14
کد رنگ طلایی
c = 10
M = 26
y = 80
k = 0
کد رنگ آبی کاربنی
c = 100
M = 85
y = 25
k = 45
کد رنگ قهوه ای
c = 60
M = 70
y = 79
k = 72
کد رنگ سبز سدری
c = 64
M = 43
y = 100
k = 32
کلام آخر
شناخت رنگها و نام دقیق آن ها می تواند به شما برای انتخاب کالیته ی رنگی بهتر در دکوراسیون خانه و محل کارتان کمک کند. رنگها انواع مختلفی دارند که هر کدام در دسته خود نام متفاوتی داشته و برای عام مردم هم به همان نام ها جا افتاده است.
فروشگاه اینترنتی دکوداریس در تلاش است که این تنوع رنگی را در محصولات خود به کار برده تا نیاز مصرف کننده را برآورده کرده باشد
مطالب مرتبط با دکوراسیون را در اینستاگرام فروشگاه اینترنتی دکوداریس ببینید.
امیدواریم که این مطلب هم برای شما مفید بوده باشد.
کلمات کلیدی : رنگها و نام دقیق آن ها – شناخت رنگها – اسامی رنگ ها – رنگ در چرخه رنگ – شناخت رنگ – طیف رنگها – اسم دقیق رنگها
هرگونه کپی از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
دیدگاه (9)
خیلی دقیق و کامل ممنونم
خوشحالیم مورد استفاده بوده
خیلی عالی و کامل ممنون
ممنون مفید بود🙏🏻🙏🏻
سلام
خوشحالیم که براتون مفید بوده
سلام من دنبال رنگ کبود بودم که جز کدام طیف است نگفته بودید
البته خیلی عالی بود مابقی مطالب
سلام
خوشحالیم که مورد استفاده قرار گرفته
کبود رنگ نیست فقط به خاطر نوع رنگی که ایجاد میکنه در دسته رنگ های بنفش قرار میگیره
سلام نمیدانم بگم اقای ادمین .صاحب صحفه .به هرحال .خاستم بگم شما امکانش را دارید من یک عکس از رنگ اتاقم واست بفرستم و بگید این دقیقا چه رنگی هستنش و با چه ترکیباتی این رنگ ب دست میاد که من درست کنم لکه های دیوار بگیرم .اخه این خانه را تازه خریدیم.و اتاق پسر نوجوانش که سن من بوده رو من واس خودم برداشتم .اگر میشه لطفا این شمارم هستش بهم پیم بدین راهنماییم کنید
سلام ، وقت بخیر
می تونین به واتس اپ پیام بزنین ، همکارانم راهنماییتون می کنن ، لینک در بخش ارتباط با ما هست
البته سعی کنین عکس واضح و کاملا شبیه با واقعیت بفرستین