اصول انتخاب رنگ مناسب برای دکوراسیون داخلی خانه
باید ها و نباید های انتخاب رنگ در خانه!
اصول انتخاب رنگ – چه وسایلی جزو وسایل اصلی خانه به حساب می آید؟ مبلمان؟ فرش؟ پرده؟ آیا رنگ دیوار ها یا رنگ کف خانه هم برای شما اهمیت دارد؟ چند درصد از شما برای انتخاب رنگ خانه خود به مد روز و علاقه خود اهمیت می دهد؟ و یا چند درصد به تأثیرات روانی رنگها؟
اساسا وقتی می خواهیم رنگی برای خانه و چیدمان مورد نظرمان انتخاب کنیم دچار سردرگمی می شویم. همیشه بین علاقه های خودمان و رنگی که واقعا مناسب آن چیدمان هست گیر می کنیم.
رنگها تنوع زیادی دارند و هر کدام با هر طیفی معنا و مفهومی را القا می کنند. تأثیر آن ها در هر فضایی با توجه به بزرگی یا کوچکی متفاوت می شود. دانش در مورد تأثیرات روانی رنگها به ما کمک می کند که انتخاب بهتری داشته باشیم.
ما در این مقاله قصد داریم به شما کمک کنیم که برای انتخاب رنگ اصلی خانه خود چگونه و با چه اصولی اقدام کنید.
نکاتی که نباید در انتخاب رنگ انجام دهید:
۱- مطابق مد روز رنگ نکنید.
این یک اشتباه است که بر اساس مد سال، رنگ یا حتی فرمی را برای مبلمان خود انتخاب کنیم.
وقتی می گوییم مد یعنی چیزی که نهایتا ۱ سال یا حتی خیلی کمتر از این مهمان خانه ماست. بعد از مدت کوتاهی مجبور می شویم دوباره هزینه کنیم و کل وسایل را از نو خریداری کنیم. چون بعد از این دوره خانه شما از مد افتاده و فاقد سلیقه به نظر می رسد.
همیشه در دوره ها و سال های مختلف رنگ، طرح یا فرمی از چیدمان در بازار مد می شود. ( این مد ممکن است شکل کلی از یک مبل، یا رنگ خاصی باشد. ) از آنجایی که هزینه تغییر دکوراسیون خیلی بالاست ترجیح بر این است که انتخاب را بر اساس مد انجام ندهیم که احتیاج به تعویض سال به سال آن داشته باشیم.
نکته: این انتخاب می تواند برای رنگ اکسسوری های خانه صورت گیرد. تا در مدت زمان کمتری تنوع ایجاد کنید.
۲- بدون در نظر گرفتن ابعاد خانه رنگی انتخاب نکنید!
از نکاتی که موقع انتخاب رنگ و اثاثیه خانه باید به آن توجه کنیم ابعاد خانه است. بعضی اوقات مدل انتخابی مبل و اثاثیه منزل را بر اساس ابعاد خانه سفارش نمی دهیم و یا رنگی انتخاب می کنیم که اصلا مناسب فضای خانه ی ما نیست. چون بعضی رنگها خانه را کوچکتر نشان می دهد و بعضی رنگها بزرگتر و این دقیقا تأثیر روانی رنگ بر فضاست که باعث می شود تا این حد خانه را به واسطه رنگ اصلی آن بزرگ یا کوچک ببینیم.
به طور قطع خیلی از خانه های آپارتمانی امروزی اصلا جایی برای مبلمان کلاسیک ندارند و وقتی این چیدمان را برای خانه خود انتخاب کنیم بعد از مدتی از کمبود جا و شلوغی خانه به ستوه می آییم.
پس قبل از هر کاری این سوال ها را از خود بپرسید:
ابعاد خانه شما چقدر است؟ آیا مناسب مبلمان کلاسیک است یا راحتی؟ می توان مبل کلاسیک را در خانه گرد چیدمان کرد؟ آیا بخاطر کمبود جا همه مبل ها را به دیوار نزدیک می کنید؟
۳- از تنوع رنگی زیاد استفاده نکنید.
اگر علاقمند به استفاده از تنوع رنگ هستید بهتر است برای انتخاب رنگها مدیریت داشته باشید. تنوع رنگ و طرح زیاد باعث خستگی می شود و خانه شما را شلوغ و بهم ریخته نشان می دهد. اگر دوست دارید که خانه رنگی و شادی داشته باشید از وسایل تزیینی رنگی استفاده کنید.
بهتر است کلیت خانه را به صورت تک رنگ و خنثی رنگ آمیزی کنید. توضیحات بیشتر را در باید های انتخاب رنگ کمی پایین تر بخوانید!
باید و نباید هایی که در چیدمان خانه باید رعایت کنید را می توانید از اینجا بخوانید.
نکاتی که برای انتخاب رنگ باید رعایت کنید:
۱- انتخاب یک رنگ واحد و اصلی در کلیت چیدمان
انتخاب پایه اصلی رنگ خانه اهمیت زیادی دارد. با در نظر داشتن آن می توان به چیدمان کلی رسید. نیاز خانه آرامش و راحتی است که با توجه به روحیات افراد خانه شکل می گیرد. پس اینجاست که رنگ و انتخاب آن اهمیت پیدا می کند.
سعی کنید برای رنگهای اصلی خانه خود از تک رنگهای خنثی استفاده کنید. یعنی رنگ دیوارها ( کاغذ دیواری)، کف پوش، مبل، پرده.
رنگ خنثی به رنگی گفته می شود که در چرخه اصلی رنگ وجود ندارد. این رنگ از ترکیب رنگهای دیگر ساخته می شود.
در واقع رنگی است که بقیه رنگها در کنارش دیده می شود. رنگهایی که هیچ شدت رنگی ندارد وچشم را به خود جذب نمی کند. بلکه همیشه به عنوان رنگ پس زمینه مورد استفاده قرار می گیرد تا رنگهای دیگر در کنارش دیده شود.
بطور کلی می توان رنگهای خنثی سرد را سفید، خاکستری، کرم شیری، سبز یشمی، سرمه ای و رنگهای خنثی گرم قهوه ای، سیاه، بژ، طلایی را معرفی کرد.
۲- با توجه به ابعاد خانه خود رنگ خنثی سرد یا گرم انتخاب کنید.
برای هر خانه با توجه به ابعاد و وسعت خانه می توان سردی و گرمی رنگ را انتخاب کرد. با توجه به روحیه هر فرد و تأثیرات روانی آن می توان انتخاب بهتری داشت.
- معمولا رنگهای سرد نشانه دوردست هاست. ( همیشه در تابلوهای نقاشی کوه های عقب تر با رنگهای خاکستری آبی نشان داده می شود و عمق و وسعت ایجاد می کنند. )
پس اگر خانه شما کوچک است رنگ اصلی را بر پایه رنگ های سرد خنثی انتخاب کنید تا خانه شما عمق پیدا کند و بزرگتر دیده شود.
- رنگهای گرم بر خلاف رنگ سرد همیشه در جلو تابلو نقاشی دیده می شود. که نشانه حضور و وجود یک شی است و همه تمرکز روی آن قرار می گیرد.
پس سعی کنید اگر خانه شما خیلی بزرگ است از رنگهای خنثی گرم استفاده کنید که خانه شما را جمع کند و ایجاد صمیمیت بیشتری کند.
۳- از بافت در کنار رنگهای خنثی استفاده کنید.
وقتی یک رنگ خنثی مثل کرم یا خاکستری را برای اثاثیه اصلی خانه یا دیوارها استفاده می کنید برای اینکه از یکنواختی آن کم کنید بهتر است که بافت را در وسایل تزیینی به کار ببرید.
بافت یعنی پارچه های طرحدار برای کوسن ها، فرش های طرحدار، کاغذ دیواری طرحدار، گلدان های نقش دار و …
نتیجه گیری :
انسان تنوع طلب بوده و خواستار زیبایی است. این تنوع که همه ما به آن نیاز داریم باعث می شود هر چند وقت یکبار تحولی در زندگیمان ایجاد کنیم. تغییر و تحول در چیدمان خانه هم یکی از این تغییراتی است که تقریبا هر سال به آن نیاز داریم تا از یکنواختی خارج شویم.
ولی هزینه های زیاد وسایل دکوری گاهی جلوی ما را می گیرد و باید سعی کنیم که آن را به حداقل برسانیم. نکته های از این دست که در این مقاله مطالعه کردید می تواند به شما کمک کند که این هزینه ها را کم کنیم و تنوع را همیشه داشته باشیم.
در کل استفاده از رنگ خنثی برای زمینه اصلی خانه یعنی دیوارها، کف ، مبلمان، پرده و فرش پیشنهاد می شود.
زیرا داشتن چنین خانه ای به شما کمک می کند که هر چند سال یکبار با تعویض چند وسیله تزیینی مثل گلدان، کوسن، تابلو …، با هزینه کم تغییر و تحولی جدی به خانه خود دهید.
کلمات کلیدی: رنگ خنثی – رنگ اصلی – رنگ مبلمان -اصول انتخاب رنگ در خانه – اصول انتخاب رنگ در خانه
هرگونه کپی از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.