طراحی دکوراسیون در چیدمان خانه
نکات اصولی در شکل گیری چیدمان یک خانه!
طراحی دکوراسیون در چیدمان – ملاک و معیار برای چیدمان چیست؟ هدف آن چیست؟ آیا تا به حال برای چیدمان بهتر خانه خود به یک کارشناس طراحی دکوراسیون مراجعه کرده اید؟ یا فقط علایق شخصی خودتان را برای چیدمان در نظر گرفته اید؟
برای یک ایده آل در طراحی دکوراسیون باید به اصول و قوانینی که به کاربرد هر عنصر در فضا مربوط می شود آگاه بود و در کنار آن از چاشنی خلاقیت و ترکیب درست عناصر در کنار هم استفاده کرد.
امروز در این مقاله قصد داریم این موارد را بررسی کنیم.
طراحی دکوراسیون چیست؟
تا به حال وارد خانه ای شده اید که در لحظه اول لوکس بودن وسایل و مبلمان و هر آنچه برای طراحی دکور استفاده شده برایتان جذاب باشد؟ ولی با گذشت کمتر از یک ساعت جذابیت و ذرق و برق وسایل جای خود را به احساس ناراحتی و سردرگمی در فضای خانه بدهد؟
خرید وسایل گران و هزینه زیاد برای چیدمان لزوما دلیلی بر طراحی دکوراسیون حرفه ای و ایده آل نیست.
طراحی دکوراسیون همانطور که از نامش پیداست از طرح و ایده، فکر و خلاقیت به وجود می آید. نشأت گرفته از ریشه ها و تاریخی که با مطالعه دقیق آن می توان به نتیجه دلخواه رسید. برای این منظور طراحان دکوراسیون می توانند بهترین مشاوران شما باشند. می توانید مواردی چون رنگ دلخواه یا سبک مورد نظرتان را با کارشناس طراحی مطرح کرده و بهترین ایده ها را از آنان دریافت کنید. یا حداقل اگر با مشاوران مشورت نمی کنید از کتاب ها، مجلات و سایت هایی که به رایگان اطلاعاتی در اختیار شما قرار می دهند کمک بگیرید.
این مرحله نیاز به دانش رنگ، فرم و ترکیب بندی دارد. می بایست نور پردازی را خوب بشناسد و روانشناسی محیط را در نظر بگیرد. در واقع دکوراسیون داخلی به جای گذاری و تعادل برقرار کردن بین عناصر تشکیل دهنده یک محیط می پردازد.
تأثیر طراحی دکوراسیون در چیدمان خانه
خانه اصلی ترین جایی است که شخصیت هر انسان از لحاظ روانی در آنجا شکل می گیرد. انتخاب هر رنگ، فرم، شکل و غیره در چیدمان داخلی می تواند بر فکر و روح ما تأثیر بگذارد پس چه بهتر که با دانش این کار انجام شود. مثلا انتخاب بیش از حد رنگ قرمز در طولانی مدت می تواند باعث هیجانات ناخوشایند مخصوصا در نوجوانان شود، یا مثلا استفاده از رنگ صورتی در سرتاسر خانه برای طولانی مدت حسی از خشونت جنسی در افراد ایجاد کند.
خریدن وسایل دکوری بیش از اندازه، انتخاب نادرست در ابعاد مبلمان با توجه به فضای موجود ، رنگ های نادرست به کار برده شده در خانه همه و همه می تواند فضا را ناآرام کند و احساس ناخوشایندی به افراد خانه بدهد. همیشه هر وسیله با هر رنگ و فرم که در یک مقطعی از زمان مد می شود مناسب خانه ما نبوده و با توجه به شکل و ظاهر اصلی خانه های ایرانی سازگار نیست.
شناخت این قواعد دقیقا مفهوم واضحی از طراحی دکوراسیون و کار طراحان داخلی را می دهد.
طراحی دکوراسیون در چیدمان اتاق نشیمن
اتاق نشیمن فضای دورهمی خانوادگی است و ایجاد فضایی که افراد خانواده در آن احساس آرامش داشته باشند ازاهمیت بالایی برخوردار است.
این فضا مختص شماست، برای اعضای خانواده شما که در آن همه راحت باشند. خاص بودن چیدمان در این محیط دلیل بر استفاده از یک رنگ خاص یا یک وسیله پر هزینه خاص نیست. بلکه با ساده ترین چیزها می توانید این احساس متفاوت بودن را ایجاد کنید.
نکات طراحی دکوراسیون در اتاق نشیمن
۱- از شلوغی پرهیز کنید.
۲- با ابعاد فضا اثاثیه تهیه کنید.
۳- اگر فضای بزرگی ندارید با چیدمان مبلمان در یک دایره فرضی یک فضای تفکیک شده ایجاد کنید.
۴- رنگ را با توجه به نورگیر بودن خانه انتخاب کنید.
۵- نور پردازی جانبی را با توجه به فضا اضافه یا کم کنید.
۶- سبک به خصوصی را برای خود در نظر بگیرید و با قواعد آن چیدمان را انجام دهید.
طراحی دکوراسیون در آشپزخانه
آشپزخانه قلب خانه شماست. افراد بخش عمده ای از روز خود را در آشپزخانه به سر می برند پس چه بهتر که با طراحی های خلاقانه فضایی خاص و متفاوت برای خود ایجاد کنند. این تفاوت شما را در این قسمت از خانه خسته نخواهد کرد.
اغلب ما آشپزخانه را بخش مهمی از خانه به شمار نمی آوریم. گاهی ظاهر، چیدمان اثاثیه، نوع اثاثیه در قلب خانه نادیده گرفته می شود. در صورتی که بخش قابل توجهی از عمر ما در این فضا شکل می گیرد.
پس پیشنهاد می کنیم این محیط را برای خود جذاب، ماندگار و دوستانه کنید. به خودتان عشق بورزید و هر چیزی که برای شما حس ناخوشایندی می دهد از سر راه بردارید و تبدیل به یک فضای روح بخش کنید.
نکاتی برای طراحی آشپزخانه
۱- از کلیشه ها دست بکشید.
۲- رنگ را به آشپزخانه بیاورید. رنگ هایی مثل نارنجی، زرد یا سبز روشن اشتها آور است.
۳- نور پردازی را به دو بخش نور مرکزی و نور موضعی تقسیم بندی کنید.
۴- اگر آشپزخانه کوچکی دارید رنگ کابینت ها را در روشن ترین حالت ممکن انتخاب کنید. سفید صدفی، طوسی روشن یا کرم روشن گزینه مناسبی است.
۵- قانون مثلثی را در چیدمان سه عنصر اصلی آشپزخانه رعایت کنید. برای مطالعه بیشتر “نکاتی که لازمه، برای داشتن یک آشپزخانه ایده آل بدانید!” را بخوانید.
۶- وسایل و ظروف غیرضروری را از آشپزخانه بیرون ببرید و سعی کنید در حد نیاز آنها را خریداری کنید. با زیاد بودن وسیله فضای آشپزخانه را تبدیل به یک انباری نکنید.
۷- از طراحان خود بخواهید بخشی از کابینت ها را تبدیل به شلف های ۳ طبقه کنند. از هر چیزی که لذت می برید مثل کتاب، گلدان با گلهای طبیعی، قاب عکس های خانواده و … روی آن قرار دهید.
طراحی دکوراسیون در اتاق کودکان
اتاق کودکان تنها جایی است که کودکان در آن احساس تعلق و مالکیت دارند. بعد از دوران طفولیت، سعی کنید از نظر کودکتان برای خرید هر وسیله جدید یا جابجایی وسایل به منظور چیدمان اتاقشان کمک بگیرید. کم کم به آنها قدرت انتخاب بدهید و اتاقشان را به شیوه خودشان چیدمان کنید. در واقع با این کار تفکر چند فرد مختلف را در خانه برای چیدمان پیاده کرده اید.
سعی کنید همه اتاقها یا فضاهای خانه به یک شکل و با یک رنگ چیدمان نشود و هر بخش هویت مشخص و مربوط به خود را داشته باشد. که با ورود به هر فضا احساس تازه ای داشته باشید و برایتان تنوع داشته باشد.
نکاتی برای چیدمان در اتاق کودک
۱- با توجه به ابعاد اتاق کودک وسیله تهیه کنید. ( وسایل را کاربردی و چند منظوره تهیه کنید. )
۲- در انتخاب رنگ افراط و تفریط نکنید.
۳- رنگ را به یک جنسیت نسبت ندهید.
۴- اتاق کودک تنها به یک نور مرکزی احتیاج دارد.
برای مطالعه بیشتر مطلب “۵ نکته مهم در ساخت دکوراسیون خلااقانه برای اتاق کودکان” را بخوانید.
کلام آخر
طراحی داخلی با طراحی دکوراسیون در یک خانه متفاوت است. اما هر دو یکدیگر را کامل می کند. در واقع طراحی دکوراسیون به جای گذاری و تعادل برقرار کردن بین عناصر تشکیل دهنده یک محیط می پردازد.
برچسب: چیدمان اصولی – اصول چیدمان – چیدمان خانه – رنگ در خانه – چیدمان اتاق کودک – چیدمان اتاق خواب – چیدمان اتاق نشیمن – چیدمان آشپزخانه – باید و نباید چیدمان – مشاوره دکوراسیون – طراحی داخلی – خانه راحت – هویت بخشیدن به خانه – معیار و ملاک چیدمان – مزایای چیدمان
هرگونه کپی از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.