۸ اصل چیدمان اثاثیه در خانه
راهکارها و اصولی که برای چیدمان اثاثیه در خانه باید رعایت بشه!
چیدمان اثاثیه در خانه کمی دلهره آور به نظر می رسد، چه وسیله ای انتخاب کنیم؟چطوری بچینیم؟ اینها سوالاتی است که ذهن ما را درگیر می کند. اما آگاهی از قواعد و اصول است که به شما برای داشتن محیطی آرام، گرم و خانوادگی کمک خواهد کرد. با این ۸ اصل هر خانه ای را می توانید به بهترین شکل چیدمان کنید.
استاندارد ها و اصول چیدمان اثاثیه در خانه
در مطالب گذشته در فروشگاه اینترنتی دکوداریس بارها و بارها به انتخاب تناسب بین اثاثیه و فضایی که قرار است در آن چیدمان شود اشاره کرده ایم. این تناسبات به ابعاد ، تعداد اثاثیه و رنگ مربوط می شود.
انتخاب سلیقه ای است، شما می توانید هر مبلی با هر سلیقه ای که دارید تهیه کنید اما برای چیدمان بهتر و ایده آل باید اصول و استانداردها را رعایت کنید که ممکن است روی سلیقه شما تأثیرگذار باشد.
در واقع مهم نیست که فضای شما بزرگ است یا کوچک، اگر با اصول و قواعد اثاثیه را انتخاب کنید در هر فضایی نتیجه ای مطلوب خواهید گرفت.
۱- استفاده از نقطه مرکزی در چیدمان اثاثیه
برای ایجاد چنین فضایی بهتر است مبلمان را تکانی دهید و از چیدمان یک ریتم خارج کنید تا با چرخش جزیی در مبل های تکی فضای های مختلف خانه را به نمایش در آورید.
آن وقت می توانید یک شومینه، یا کنسول را تبدیل به نقطه مرکزی خانه کنید و با تزیینات خاص جلوه ی بیشتری به فضا بدهید.
۲- ایجاد فضاهای مخفی در اتاق نشیمن
معمولا اتاق نشیمن محل شلوغی و راحتی در خانه محسوب می شود. در این فضا از قفسه بندی های کمدی و کشویی برای جمع آوری استفاده کنید تا کنترل ها ، مجلات، کتاب ها و … هر کدام سر جای خود باشد و آشفته به نظر نرسد.
۳-چیدمان قرینه
اگر اثاثیه شما کلاسیک هست از چیدمان قرینه استفاده کنید. مبلمان اصلی را روبروی هم قرار دهید و اگر شومینه دارید نزدیکه شومینه باشند. فاصله ها را برای تردد باز بگذارید.
۵ سوال کلیدی که قبل از چیدمان خانه باید از خود بپرسید را بخوانید.
۴- چیدمان شناور
معمولا برای چیدمان فضاهایی راحت تر با اثاثیه ای مدرن استفاده می شود. مبلمان را در وسط فضا قرار دهید و گرد بچینید. کنار شومینه یا پنجره مبل های تکی را چیدمان کنید تا فضا برای صحبت های دونفره ایجاد کنید.
این نوع فضا بیشتر برای اتاق نشیمن و جایی که به گفتگوهای خانوادگی یا دوستانه می پردازیم مناسب است که فاصله مبل ها از یکدیگر برای این شرایط نباید بیشتراز ۲.۴۰ سانتی متر باشد.
۵- ترددها بین مبلمان
اصل تردد ها را در چیدمان مبل ها لحاظ کنید. مبل ها را باید با توجه به فضای خانه خود انتخاب کنید که معمولا ۲/۳ فضای شما را باید پوشش دهد تا به راحتی بین آنها حرکت کنید.
۶- انتخاب میز ناهارخوری برای چیدمان اثاثیه در خانه
انتخاب میز گرد برای فضای تنگ و مربعی مناسب است و باعث می شود که همه دور میز یکدیگر را ببینند و بیشتر با هم ارتباط داشته باشند.
میز مستطیلی فضای اتاق را محدود می کند اما اگر فضای شما مستطیلی است این میز و میز بیضی مناسب خواهد بود و انعطافت پذیزی بیشتری برای پذیرایی از مهمانان بیشتر را دارد.
۷- چیدمان میز ناهارخوری
اگر فضا مستطیلی است یک کنسول(برای داشتن قفسه در این فضا) پشت میز قرار دهید و روی آن را با تابلو و دکوری ها چیدمان کنید.
چون معمولا در خانه های ایرانی اتاق جدایی برای غذاخوری نیست سعی کنید هماهنگی بین مبلمان و میز ایجاد کنید اما در عین حال هر کدام هویت خود را داشته باشند.
اگر فضای غذاخوری بزرگی دارید از یک میز بزرگ استفاده نکنید، سعی کنید از بقیه فضا با گذاشتن دو مبل تکی و میز کوچک و قرار دادن یک بازی روی آن بهره ببرید و آن محیط را تبدیل به اتاق سرگرمی و غذاخوری یکپارچه کنید.
۸- نکاتی برای انتخاب سرویس خواب
بهتر است ابعاد تخت با توجه به فضای اتاق شما انتخاب شود. بهتر است که از هر طرف اتاق ۶۰ سانتی متر یا بیشتر با تخت فاصله داشته باشد. و تخت شما حداقل ۹۰ سانتی متر با در فاصله داشته باشد تا فضا بسته و گرفته به نظر نرسد.
اگر اتاق شما کوچک است بهتر است که بغل تختی را یکی بخرید اما کمی بزرگتر از یکی که نیاز شما را برآورده کند. درواقع در چنین فضایی اول ضروریات را تهیه کنید.
کلام آخر
سلیقه در هر شرایطی حرف اول را می زند اما اگر می خواهید به ایده آل برسید نیاز دارید که بعضی از این اصول را با سلیقه خود همراه کنید تا با ورود به خانه حس آرامش و زندگی به شما بازگردد. اصول و نکاتی که در این مطلب عنوان شد تنها برای بهتر شدن شرایط چیدمان خانه شماست.
امیدواریم این مطلب هم برای شما مفید بوده باشد.
کلمات کلیدی :دکوراسیون خانه – چیدمان اثاثیه – چیدمان در خانه
هرگونه کپی از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.